Potpuno zatezanje tela uz 4 jednostavne vežbe

Lifestyle, Zdravlje — By on May 8, 2010 7:33 pm

Za oblikovanje tela pilates je odličan. I ne samo za core mišiće, već za sve mišiće, od onih malih do velikih, od prstiju pa do vrata. Rezultat su izduženi, lepo oblikovani mišići i zadovoljnija vi. Pilates je vežbanje s otporom, jednostavno rečeno, jer vežbate sa vlastitom masom u svakom pokretu.

Za lepu siluetu, ove četiri vežbe ponovite najmanje tri puta nedeljno.

1. Klupko

Vežba za core mišiće, stražnjicu i mišiće zadnje lože

Sednite na pod sa nogama savijenima u kolenima, stopala su na podu razmaknuta u širini kukova. Uhvatite se za bedra malo iznad kolena, uvucite stomak, glavu primaknite kolenima. Zatim se polako ispravljajte prema unazad, koliko god nisko možete, a da vam stopala ostanu na podu. Tri puta duboko udahnite i vratite se u početni položaj. Ponovite dva puta bez odmora.

2. Istezanje s obje noge

Vežba za core mišiće, leđa, stražnjicu i noge

Legnite na leđa. Podignite kolena prema grudima i uhvatite se za malo iznad člankova. Napnite trbušne mišiće. Dok podižete glavu, vrat i ramena s poda, ispružite noge. Držite ih tridesetak centimetara iznad poda i ispružite ruke iza glave s dlanovima okrenutim prema gore. Vratite se u početni položaj. To je jedno ponavljanje, a vi napravite 8.

3. Bočni krugovi nogom

Vežba za core mišiće i butine

Legnite na desni bok, s desnom rukom podbočeni na pod, a glavom na dlanu. Sa ispruženim kolenima, lagano se savijte u boku, tako da su vam noge (koje su malo ispred ostatka tela) s trupom pod malim uglom. Dignite levu nogu od 15 do 20 centimetara i napravite 8 malih krugova nogom u smeru kazaljke na satu, dižući sa svakim krugom nogu sve više. Iz tog položaja radeći krugove u smeru suprotnog od kazaljke na satu spuštajte nogu u početni položaj. To je jedno ponavljanje, vi napravite tri i onda ponovite s drugom nogom.

4. Rotacije

Vežba za ramena, leđa, bočne trbušne mišiće, stražnjicu i noge

Sednite na pod sa ispruženim nogama, kolena ravna, prsti na stopalima prema gore. Ispružite ruke sa strane u visini ramena, sa dlanovima prema dole. Zarotirajte gornji deo tela koliko možete ulevo, bez da narušavate poziciju tela, pomaknete kukove ili noge. Dva puta se u tom (okrenutom prema levo) položaju, pokušajte dva puta još jače okrenuti na levo (mali pokreti). Vratite se u početan položaj i isto ponovite na desnoj strani. To je jedno ponavljanje, vi napravite 5. Kako biste sebi otežali, uzmite manji teg u svaku ruku.

Tags: , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Anabela se udaje za Mladena!

Pevačica Anabela Đogani i maneken Mladen Radulović, koji su u šemi od poslednjeg serijala "VIP Veliki Brat", svoju vezu uskoro...

Close