Tri najbolje vežbe za brzo mršavljenje

Zdravlje — By on May 5, 2012 1:59 pm

Ako želite da radite vežbe za brzo mrsavljenje, onda vam preporučujemo tri najbolje vežbe, koje će vam pomoći da izgubite kilograme u rekordnom roku.

Ako ove vežbe radite dosledno barem pet dana u nedelji u kombinaciji sa dobrom ishranom, sigurno ćete uspeti da smršate brzo.

1. Trčanje u intervalima

Trčanje ima potencijal da pomoću njega sagorite više kalorija za isto vreme nego bilo koja druga vežba koja postoji. Trčanje u intervalima nije isto što i klasično trčanje ili džoging. U intervalima se trči tako što, na primer, trčite jedan minut pa onda hodate jedan minut. Ovaj tip trčanja vam omogućava kratke periode napada kada trčite brzo i sagorevate velike količine kalorija. Odmor hodanjem ili laganim džogingom vam omogućava mali predah pa možete ponovo da sprintate. Ovaj tip trčanja generalno vam omogućava da u trčanju provedete mnogo više vremena nego prilikom klasičnog trčanja kad bi ste se brzo umorili i morali da prekinete trening. Takođe, kada počinjete i nemate dovoljno kondicije možete praviti duge intervale odmora hodanjem (nikada nemojte sedati!). Dakle, ovakav trening može da traje mnogo duže nego kontinuirano trčanje, jer jedan početnik ne bi mogao da trči sprint više od jednog do dva minuta. Samim tim, broj sagorenih kalorija se mnogostruko uvećava. Veliki broj naučnih studija potvrđuje da je ovo najefikasniji trening za sagorevanje kalorija i topljenje naslaga sala. Problem mnogih, a posebno žena je što se stide da izađu u park ili na ulicu i da trče. Sobno trčanje bi bilo najbolje rešenje s obzirom da i loše vreme ne može da dovede do odlaganja treninga, ali oprema je za mnoge preskupa. Ako nemate novca za ovo možete trčati u mestu na isti način, što neće dati iste rezultate, ali barem približne hoće, što opet znači sagorevanje dosta kalorija.

2. Veslanje

Veslanje je kompletan trening, a može da se vežbati i udobnosti sopstvenog doma, ili u teretani. Veslanje sagoreva dosta kalorija i gradi mišiće.

3. Čučnjevi

Ova vežba je dobro poznata svim trenerima i sportistima , ali ne i većini običnih ljudi. Ova vežba pokreće svaki veliki mišić u telu i ako se radi sa kratkim periodima odmora (brzo-sporo) može biti dobar kardio trening za sagorevanje sala. Radi dodatnog opterećenja možete koristiti šipku, tegove, bučice ili neku improvizaciju poput kesa sa deterdžentom i sl.

Ako zaista želite da izgubite kilograme, i želite da to uradite brzo, onda ćete morati da koriste vežbe za mršavljenje. Ako radite ove vežbe 3-5 puta nedeljno , onda ćete dostići svoje ciljeve. Da biste olakšali svom organizmu smanjite količine nezdrave hrane koju unosite, a koja sadrži ogromne količine kalorija (slatkiši, čips, grickalice, gazirani sokovi, beli hleb itd.).

Da se kilogrami ne bi vratili kad dostignete željenu težinu nemojte potpuno prestajati sa vežbanjem. Vežbajte jednom do dva puta nedeljno i bićete u top formi i sa lepim i zdravim telom.

 

Tags: , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Adam Yauch
Preminuo Adam Yauch (Beastie Boys)

  Adam Yauch, član benda Beastie Boys, preminuo je u Njujorku u 47. godini života. Adamu je 2009. godine dijagnostikovan...

Close