Za tri sporta – Tri jelovnika

Lifestyle, Zdrava hrana, Zdravlje — By on April 3, 2010 6:57 pm

Ako se redovno bavite sportom preporučuje se da pojedete nešto pre i posle treninga, kako biste lakše izdržali fizički napor.

Dajemo listu od tri sporta, i odgavarajući jelovnik za svaki.

aerobikAEROBIK, OD 45 MINUTA

Ovaj trening odličan je za liniju, jer se masti brzo sagorevaju.

  • Jelo pre treninga: Malo “brzih” ugljenih hidrata poput energetskog slatkiša od žitarica i suvog voća pravi je izbor za vas.
  • Jelo posle treninga: Pomoću baznih namirnica, kao što su mlečni proizvodi i voće, neutralisaćete kiselinu koja se nakuplja u mišićima i izaziva bol. Idealan je sendvič od integralnog hleba sa belim sirom i šunkom ili musli preliven voćnim jogurtom.

brzo hodanjeBRZO HODANJE, OD 60 MINUTA

Redovnim treningom sagorećete mnogo kalorija.

  • Jelo pre treninga: Dobra doza ugljenih hidrata koje će organizam brzo iskoristiti. To može da bude porcija pahuljica sa mlekom i jedna banana.
  • Jelo posle treninga: Birajte namirnice bogate ugljenim hidratima. Vaš izbor može da bude činija salate, piletina na žaru, pire od krompira, a za desert voćni jogurt.

pilatesPILATES, OD 50 MINUTA

Vežbe oblikovanja tela i izdržljivosti pomoći će vam da budete vitalniji.

  • Jelo pre treninga: Mešavina “brzih” i “sporih” ugljenih hidrata. Pojedite dve kriške integralnog hleba premazane pekmezom.
  • Jelo posle treninga: Potrebni su vam antioksidanti, voće i povrće da biste ublažili posledice stresa prouzrokovanog pojačanim fizičkim naporom. Možete da pojedete tanjir supe sa rezancima, 100 gr junetine dinstane na luku i 200 gr barenog povrća.
Tags: , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Maču Pikču ponovo otvoren za turiste

Drevno utvrđenje Inka, Maču Pikču u Peruu, ponovo je otvoreno za posetioce posle dva meseca tokom kojih je bilo nedostupno...

Close