Plivanje je zdravo

Lifestyle, Zdravlje — By on November 24, 2012 11:37 am

 

Iako plivanje mnoge asocira na leto, ova aktivnost dobro će vam doći tokom cele godine. Osim što pomaže da budete u vrhunskoj formi, poboljšaće zdravlje vašeg ogranizma, a obećava nezaboravno druženje.

Lekari često preporučuju plivanje kao terapiju za jačanje mišića radi pravilnog držanja tela ili kada nastupi neko od oboljenja disajnih organa.

Osim toga, plivanje bez mnogo napora preporučuje se i kao terapija srčanim bolesnicima, ali i kao odličan recept za održavanje idealne telesne težine.

Ovaj vodeni sport pomaže organizmu da bez stresa poboljša fizičku kondiciju, a istovremeno pozitivno deluje na mentalno stanje ličnosti.

Tajna plivanja krije se u činjenici da se ovim sportom možete baviti u svakom životnom dobu. Čak i ako ne znate da plivate, a ušli ste u “ozbiljne” godine, ne oklevajte! Opustite se i prepustite čarima vode. Rezultati će brzo biti uočljivi.

Ukoliko imate zdravstvene tegobe ili niste sigurni koliko dugo smete da plivate i koji tempo vam odgovara, posavetujte se sa lekarom.

Redovni odlasci na treninge u vodi poboljšaće stanje vašeg uma i tela, uz neizbežnu zabavu i druženje sa ostalim plivačima.

(Mondo)

 

Tags: , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Marijana Mateus
Marijana Mateus otkazala reviju u Hrvatskoj

  Mada je kao jedini kreator iz Srbije 23. novembra trebalo da novom modnom kolekcijom "Alur barok" otvori Nedelju mode...

Close