Brzo hodanje ublažava depresiju

Lifestyle, Zdravlje — By on April 23, 2012 5:56 pm

 

Jednostavna fizička aktivnost poput brzog hodanja može biti važno sredstvo u borbi protiv depresije, pokazalo je jedno škotsko istraživanje.

Poznato je odranije da intenzivno vežbanje ublažava simptome depresije, ali nije bilo jasno imaju li sličan rezultat i manje zahtevne aktivnosti, piše “Blic magazin”.

Grupa škotskih naučnika obradila je podatke iz osam ranijih istraživanja i utvrdila da hodanje rezultira istim efektom u borbi protiv depresije kao intenzivnije aktivnsoti.

Prema njihovom istraživanju, hodanje ima snažan učinak na depresiju, ali još nije jasan mehanizam koji oblik vežbanja, odnosno fizičkih aktivnosti ublažava sijmptome depresije od koje u nekom razdoblju života pati jedna od deset osoba.

U ranijim istraživanjima je utvrđeno da brzo hodanje koje se praktikuje svakodnevno, ili kao vid rekreacije, može biti jedan od faktora koji doprinose zdravom i dugom životu.

 

Tags: , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Biljana Obradović i Suzana Perić
Biljana Obradović novo lice Suzane Perić!

  Biljana Obradović, poznata novinarka i autorka emsije "Biljana za Vas", novo je zaštitno lice modne linije kreatorke Suzane Perić....

Close