Smršajte u nekoliko koraka

Aktuelno, Lifestyle, Zdravlje — By on October 25, 2014 6:14 pm

 

Ako ne volite da provodite sate u teretani, znajte da možete da smršate i hodajući. Evo nekoliko trikova koji će vam u tome pomoći.

Koristite i ruke

Energično pomeranje ruku, otprilike onako kao što ih pomerate kada trčite, pomoći će vam da sagorite više kalorija, kaže trener brzog hodanja iz Toronta, Li Skot.

Manji koraci

Najbolji način da povećate brzinu hodanja, a samim tim i potrošite više kalorija, je da pravite kraće, ali brže korake, objašnjava Skot. Dok ovako hodate, brojite do 100 koraka, zatim zastanite minuta da predahnete. Nakon toga načinite još 100 kratkih, brzih koraka i pokušajte da smanjite prethodno vreme za pet sekundi. Ponovite ovaj postupak 12 puta.

Postavite vidljive ciljeve

Kada odaberete rutu kojom ćete hodati, zadajte sebi ciljeve – saobraćajni znak, klupa… do kojih ćete pokušati što pre da stignete hodajući. Istu razdaljinu koju ste prešli brzim hodom, nakon toga pređite hodajući polako.

Ispravite leđa

Kada se pravilno držite, mišići leđa i zadnjice mogu da rade snažnije, a samim tim ste u stanju da brže hodate i sagorite više kalorija.

Izbegavajte uspone

Ne pretpostavljajte da će vam veliki usponi uz koje ćete se popeti, pomoći da potrošite više kalorija. “Bolje je da održavate ujednačenu brzinu hoda na manjem usponu, nego da usporite kako biste se popeli uz veći uspon”, kaže Skot.

Pratite puls

Uređaj koji prati brzinu rada srca “poguraće” vas kada usporite mnogo i puls vam dosta opadne, ali će vam i reći kada treba da usporite – kada vam puls postane mnogo visok.

Lagane vežbe

Iskorak ili nekoliko sklekova pomoći će vam da “pokrenete” više mišića i brže skinete višak kilograma. Dok hodate, na svakih pet minuta zastanite i radite neke od ovih vežbi u trajanju od jednog minuta, savetuje Harli Pasternak, trener mnogih poznatih ličnosti.

(Mondo)

 

Tags: , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Kristijan Bejl
Nakon Betmena Kristijan Bejl igra Stiva Džobsa

  Nakon debakla filma o preminulom Stivu Džobsu u kom ga je igrao Ašton Kučer, uloga je ponuđena Kristijanu Bejlu....

Close