Savršen recept: Vežbajte 30 sekundi i imaćete idealnu liniju

Lifestyle, Zdravlje — By on January 8, 2013 11:05 am

 

Dok se tragovi praznika već osećaju na struku i kukovima, mnogi razmišljaju o rigoroznim dijetama, naučnici nude revolucionarno rešenje. Oni tvrde da je za vitku liniju dovoljno da vežbate 30 sekundi dnevno, odnosno tri minuta nedeljno.

Naporno vežbanje kraćeg trajanja ima isto dejstvo kao i duži trening. Naime, naučnici sa Univerzitea Nottinghama, Birminghama i Batha, tvrde da je dovoljno da odradite tri snažno intenzivne vežbe u trajanju od 30 sekundi, pa preporučuju sobni bicikl, trčanje u mestu ili brzo trčanje uz i niz stepenice. Nakon pola minuta snažnog napora, preporučuje se odmor u trajanju od 60 sekundi, a nakon toga istu vežbu treba još dva puta ponoviti.

Naučnici priznaju da još ne razumeju u potpunosti razlog koji bi objasnio zašto kratko i intenzivno vežbanje daje iste rezultate kao i klasično, ali su uočili da ovaj režim vežbanja smanjuje čak i apetit.

“Ovakvo vežbanje ubrzava metabolizam, jer se izgrađuju mišići koji podstiču na rad”, tvrdi stručnjak za vežbanje Jamie Timmons.

 

Tags: , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Ivan i Marijana
Ivan i Marijana se ne odvajaju

  Ivan Ivanović se na Kopaoniku ne odvaja od Marijane Mićić. Voditelj većinu vremena provodi s njom iako su na...

Close