Namirnice koje mogu da ublaže glavobolju

Lifestyle, Zdravlje — By on January 25, 2014 4:59 pm

 

Obično se za glavobolju prepisuju određeni lekovi i mnogo sna, ali pokušajte prvo sa ovim problemom da se izborite pomoću određenih namirnica:

Badem

Magnezijum u ovom orašastom voću opušta krvne sudove. Pojačajte unos i drugih namirnica bogatih ovim mineralom kao što su banane, avokado i braon pirinač.

Prženi krompir

Naučnici su otkrili da kalijum ima veliku ulogu u sprečavanju glavobolje, a kada se ne unosi dovoljno, javljaju se hronične tegobe. Prženi krompir sadrži više kalijuma čak i od banane.

Jaki začini

Alkohol je najčešći uzrok bolova u glavi, a na drugom mestu problemi sa sinusima. Kod zapušenosti gornjih disajnih organa može da pomogne veoma začinjena hrana. Što je ljuća, to je efektnija.

Kafa

Kofein ublažava glavobolju izazvanu niskim pritiskom i mamurlukom, ali kafa je prirodni diuretik, što znači da ćete da dehidrirate ako preterujete sa njom i bolovi mogu da se pogoršaju. Jedna šoljica je sasvim dovoljna.

Spanać

Spanać je pun vitamina i minerala, koji ublažavaju migrene. Porcija sadrži 24 mg magnezijuma i 167 mg kalijuma. Najbolje je da ga jedete sirovog, tako što ćete od njega da napravite kašu ili sok.

(Večernje novosti)

 

Tags: , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Kejt i Kamila
Kamila poručila Kejt da će je uništiti!

Sukob u Bakingemskoj palati! Netrpeljivost između snaje i "svekrve", koja već duže vreme tinja, pretvorila se u žestok obračun, pišu...

Close