Prirodni lek protiv glavobolje bolji i od aspirina

Aktuelno, Lifestyle, Zdrava hrana, Zdravlje — By on March 31, 2014 1:58 pm

 

Glavobolja je najčešća tegoba modernog čoveka koju uzrokuju stres, umor, preopterećenost organizma. Neizdrživi pritisak u glavi brojni imaju naviku olakšati tabletom aspirina. A upravo glavni sastojak spasonosne tablete salicin koji umiruje bolove nalazi se u poznatom orašastom plodu.

Šaka badema prirodni je aspirin, naime njihov učinak traje duže, a nepoželjnih reakcija nema.

Glavobolja obično nastaje u zatiljku i uzrokuje slabiju koncentraciju, razdražljivost i malaksalost. S obzirom da su simptomi glavobolje najčešće stres, napetost, grip, prehlada, upala sinusa i probavne smetnje stručnjaci neugodnu pojavu tretiraju kao simptom, a ne kao bolest.

Tim više brojni olakšanje za glavobolju traže u alternativnim metodama poput meditacije, ispijanja vode, opuštanja ali i u hrani. Naime aspirin, najčešći brzopotezni uklonitelj bolova u glavi jednako učinkovito može zameniti i šaka badema.

Salicin je sastojak koji badem sadrži u velikoj količini, a s obzirom na učinkovitost koju ima u otklanjanju bolova brojni ga nazivaju i prirodnim aspirinom. Osim toga, bademi sadrže veliku količinu magnezijuma, koji je važan za bolji protok kiseonika i nutrijenata u organizmu što pomaže da se mišići opuste i smanji razdražljivost.

Šaka badema, tačnije 10-12 komada dnevno ublažava i sprečava glavobolje, a orašasti plod možete jesti sirov, ili natopljen preko noći u vodi pa ga dodati u obrok.

 

Tags: , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Kolacici od lesnika
Kolačići od lešnika

  Potrebno: 1 belance 80 gr šećera 100 gr lešnika Priprema: Sa lešnika skinite braon kožicu, pa ih sameljite na...

Close