Doručak dijeta

Lifestyle, Zdravlje — By on April 17, 2010 7:41 pm
Doručak dijeta

Doručak dijeta

Svaki dan treba započeti doručkom. Pripremanje, vreme neophodno da bi se doručak pojeo i sam proces jedenja obroka treba da pričinjavaju zadovoljstvo. Nije samo bilo koji obilniji doručak dovoljan da vas održi sitim tokom dana. Ono što je takođe jako bitno jeste i konzumiranje odgovarajuće kombinacije proteina, ugljenih hidrata i šećera.

Probni jutarnji obrok: kajgana od 3 belanca, 55 g sira, 50 g šunke (ili sličnog mesa) i povrće.

Zatim: kukuruzne pahuljice sa 200 ml mleka, sok od ceđenog voća (maline npr), kolač (čokoladni kolač, krofna ili nešto slično).

A evo i prikaza kako se ovaj turbo-plan ishrane oslikava na sva tri obroka:

Doručak: 7 porcija bogatih proteinima (uključujući i dve sa mlečnim proizvodima), 2 porcije ugljenih hidrata, 2 porcije hrane koja sadrži masti i 1 slatkiš za desert.

Ručak: 3 porcije bogate proteinima, 3 porcije niskokaloričnog povrća, 2 porcije povrća bogatog skrobom, 1 porcija voća.

Večera: do 3 porcije proteina, neograničeni broj porcija niskokaloričnog povrća, 2 porcije povrća bogatog skrobom i 2 porcije voća.

Stručnjaci navode da su glavni oslonac ove dijete proteini, i to zbog svoje opšte poznate sposobnosti da zadovolje osećaj gladi i stvore osećaj sitosti. Ugljeni hidrati su takođe bitni kao sastojci jutarnjeg obroka: ukoliko se unesu pre 9 sati ujutru, naš organizam ih vari na drugačiji način, pa dolazi do povećanja sveukupne telesne energije umesto da se ta ista energija taloži u vidu masnih naslaga.

Da bi ova dijeta bila efikasna, jako je bitno da doručkujete 15 minuta nakon što ste ustali iz kreveta i ne kasnije od 9.00 (ili 10.00 za vreme jeseni i zime); ručak jesti do 14.00 časova (15.00 period jesen/zima) i večeru nekoliko časova kasnije.

Tags: , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Film ” Kako da dresirate svog zmaja”

Ova avanturistička komedija temelji se na knjizi Cresside Cowell, a smeštena je u mitski svet Vikinga i zmajeva koji duvaju...

Close