Savet bezbednosti u utorak o Kosovu

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on November 25, 2012 1:17 pm

 

Savet bezbednosti UN u utorak razmatra izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o Kosovu u kojem ohrabruje Beograd i Prištinu da nastave dijalog uz posredovanje Evropske unije i da primene do sada postignute sporazume.

“Radujem se nastavku dijaloga i nadam se da može biti stvoren zamah da se Beograd i Priština postepeno, ali sigurno kreću ka normalizaciji odnosa i uspostavljanju trajnog mira u regionu”, naveo je Ban Ki Mun u redovnom tromesečnom izveštaju.

Kako je rečeno agenciji Beta u ministarstvu spoljnih poslova Srbije, na toj sednici koja počinje posle podne po njujorškom vremenu, učestvovaće i šef srpske diplomatije Ivan Mrkić.

U izveštaju za period od jula do oktobra 2012, Ban Ki Mun ocenjuje da je bilo pozitivnog razvoja u naporima vezanim za primenu sporazuma postignutih u dijalogu uz posredovanje Evropske unije.

“Pozdravljam uveravanja dobijena od Beograda i Prištine u pogledu njihove spremnosti i posvećenosti nastavku snažnog angažovanja u dijalogu koji vodi EU, rešavanju spornih pitanja mirnim sredstvima i zadržavanju njihove zajedničke evropske perspektive”, naveo je Ban Ki Mun.

 

Tags: , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
plivanje
Plivanje je zdravo

  Iako plivanje mnoge asocira na leto, ova aktivnost dobro će vam doći tokom cele godine. Osim što pomaže da...

Close