Učešće na skupovima s Kosovom bez fusnote?

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on August 15, 2012 8:45 am

 

Vlada Srbije razmatra model koji bi omogućio da njeni predstavnici učestvuju na regionalnim skupovima na kojima bi Kosovo bilo predstavljeno i bez fusnoste, saznaje list “Blic”.

Pozivajući se na izvor iz Vlade Srbije, “Blic” piše da će Vlada u narednih nekoliko dana najverovatnije promeniti zaključak o neučestvovanju predstavnika Srbije na regionalnim forumima na kojima učestvuju i izaslanici Prištine.

Na tom modelu, kako navodi list, zajednički rade potpredsednica Vlade Srbje zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić i šef Kancelarije za evropske integracije Milan Pajević.

List piše da bi taj model praktično omogućio srpskim zvaničnicima da učestvuju na međunarodnim konferencijama bez priznanja nezavisnosti Kosova i bez obzira na ranije insistiranje srpske strane da na tabli ispred predstavnika Prištine osim “Kosovo” stoji i fusnota.

“Zaljučak svih u Vladi je da je napuštanjem foruma gubila samo Srbija, jer se glas druge strane čuo. Osim toga, trošen je bespotreban novac na putne troškove, a našim ljudima je bilo neprijatno što su morali demonstrativno da odlaze. Zbog toga će predlog biti takav da obraćanje naših predstavnika na forumima obavezno sadrži ‘ogradu’ i poruku da učestvovanje ne znači priznanje Kosova”, kazao je izvor “Blica” iz Vlade Srbije.

Prema dogovoru Beograda i Prištine o regionalnom predstavljanju iz februara, Kosovo na regionalnim skupovima treba da bude predstavljeno uz zvezdicu i fusnotu koja glasi “Ovaj naziv ne utiče na stav o statusu i u skladu je sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o kosovskoj deklaraciji nezavisnosti”.

(Beta)

 

Tags: , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
christian-louboutin-bis-un-bout-spring-20121
Špic cipele – hit među zvezdama

  Trenutno jedne od najpopularnijih cipela među američkim zvezdama su "un bout" Kristijana Lubutina. Ovi modeli imaju štiklu od 10...

Close