Povukli se specijalci

Srbija i region, Vesti — By on July 26, 2011 3:12 pm

Kosovska policijaProtestima Srba i pravovremenom reakcijom vlasti Srbije protekle noći je zaustavljen prvi ozbiljan pokušaj privremene administracije u Prištini da uspostavi kontrolu nad severom pokrajine, odnosno nad čitavom teritorijom Kosova i Metohije, nenajavljenim razmeštanjem specijalnih snaga Kosovske policije na administrativnim prelazima na severu, Brnjak i Jarinje.

Pripadnici specijalnih jedinica Kosovske policije – Rosu povukli su se nešto pre 13 sati sa prelaza Brnjak, a prethodno su napustili i prelaz Jarinje.

Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković izjavio je agenciji Beta da je povlačenje specijalaca sa prelaza Brnjak u Ibarskom Kolašinu bio jedan od uslova za deblokadu putnih pravaca na severu Pokrajine, Kosovska Mitrovica – Raška i Zubin Potok – Ribarići.

Potvrdu o povlačenju Rosa uskoro bi trebalo da daju i predstavnici Beograda – ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef pregovaračkog tima Vlade Srbije Borislav Stefanović.

Pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije, koji su pokušali da zauzmu administrativni prelaz Jarinje, povukli su se ranije zbog blokade koju su im na putu kod Leposavića postavili lokalni Srbi.

Tags: , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
J.Lo i P Diddy opet zajedno?

Američki tabloidi pišu da su Dženifer Lopez i P Diddy obnovili vezu nakon deset godina. Nekoliko nedelja nakon što je...

Close