“Sat za našu planetu” – svetla se gase na sat vremena

Aktuelno, Lifestyle, Srbija i region, Vesti — By on March 23, 2013 11:13 am

 

Akcija “Sat za našu planetu” (Earth Hour 2013), u okviru koje će na sat vremena biti ugašena svetla i dekorativno osvetljenje na brojnim objektima u cilju ublažavanja posledica klimatskih promena, biće održana večeras u više od 40 gradova Srbije.

Akcija u organizaciji Svetskog fonda za prirodu (WWF) biće održana širom sveta, a svetla će biti ugašena od 20.30 do 21.30 sati, podsetio je taj fond navodeći da se lane u Srbiji u tu akciju uključilo više od 40 opština i gradova i da se ove godine očekuje da će taj broj biti znatno veći.

Ovoj najvećoj kampanji za očuvanje planete pridružili su se Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, i Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine,

Uz Gradsku upravu grada Beograda – sekretarijat za zaštitu životne sredine i Grad Novi Sad, akciju su podržale i brojne škole, organizacije civilnog društva i kompanije, navodi se u saopštenju.

Podršku globalnoj kampanji dao je i Odbor Skupštine Srbije za zaštitu životne sredine koji će danas tim povodom održati sednicu sa jednom tačkom dnevnog reda – “Sat za našu planetu”.

“Sat za našu planetu” je globalni poziv pojedincima, kompanijama i svakoj društvenoj zajednici da preuzme odgovornost i uključi se u akciju štednje energije i očuvanja energetskih resursa, a time i zajedničke budućnosti.

Radi ostvarivanja tog cilja biće na sat isključena svetla na mnogobrojnim znamenitim građevinama širom sveta, a akciju može da pomogne i svaki pojedinac tako što će isključiti svetla u svom domu ili na radnom mestu.

Od 2007. godine, kada je 2,2 miliona ljudi učestvovalo u prvom “Satu za našu planetu”, održanom samo u Sidneju, akcija se masovno proširila na više od 7.000 gradova i mesta u 152 zemlje sa stotinama miliona učesnika na svih sedam kontinenata.

 

Tags: , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Horoskop
Horoskop za mart 2013. godine

  OVAN Nalazite se u kreativnoj fazi, stalo Vam je da primenite stečeno iskustvo na nove poslovne mogućnosti. Nema potrebe...

Close