Dijalogom do istorijskog sporazuma Srba i Albanaca

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on September 23, 2012 4:05 pm

 

Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić najavila je otvaranje političkog dijaloga sa Prištinom na najvišem nivou koji bi trebalo da dovede do, kako je navela, istorijskog sporazuma Srba i Albanaca.

“To je nešto što treba da dovede do, kako svi vole da zovu, istorijskog sporazuma Srba i Albanaca. Taj dijalog mora takvim nečim da se završi. Imali smo razne planove, a sada nam predstoji da imamo konačni i najozbiljniji plan ukoliko Srbija želi da normalizuje odnose sa Prištinom”, rekla je Grubješić gostujući danas na Radio Beogradu.

Ona je dodala da su tokom 60 dana mandata nove vlade ispunjene dve stvari – relaksirano je prisustvo srpskih predstavnika na regionalnim skupovima i određena je osoba koja će potpisati tehnički protokol o upravljanju graničnim prelazima.

“Zar je to malo? Ako za prethodne četiri godine to nije moglo da se uradi, sada mi vi kažete da je to za 60 dana malo. Sve je to urađeno zarad toga da bi i ono malo Srba na Kosovu ostalo da živi, da bi bili bezbedni, slobodni i da bi mi i dalje mogli, makar zbog njih, da kažemo da je Kosovo naše”, poručila je Grubješić.

 

Tags: , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Lekovi
U apoteke stigli “madopar” i “viread”

  U apoteke je posle nestašice od mesec dana stigao lek "madopar", koji koriste pacijenti oboleli od Parkinsonove bolesti i...

Close