Nikolić se sastao sa Obamom i Banom

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on September 25, 2012 1:03 pm

 

Predsednik SAD tokom sastanka sa predsednikom Srbije u Njujorku ukazao na unapređenje odnosa dve zemlje, a Nikolić Obamu upoznao sa borbom protiv korupcije i terorizma i pitanjem nastavka dijaloga sa Prištinom. Generalni sekretar UN rekao da UN ostaju neutralne po pitanju Kosova.

Na prijemu koji je američki predsednik priredio sinoć u Njujorku, Tomislav Nikolić je Obami ukazao na napore Srbije u prevazilaženju teške ekonomske situacije.

Nikolić je naveo da Srbija vodi sistemsku i beskompromisnu borbu protiv korupcije, koja je usko povezana s organizovanim kriminalom i terorizmom, te izrazio zabrinutost zbog ubistva američkog diplomate u Libiji, prenose beogradski mediji.

Predsednik Srbije sastao se juče i sa generalnim seretarom UN Ban Ki Munom i tom prilikom ocenio da odnose Beograda i Prištine treba rešavati mirnim putem i konstruktivnim dijalogom.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija preneo je predsedniku Srbije da će se UN držati principa neutralnosti o statusu Kosova.

Nikolić će se danas obratiti prisutnima na Generalnoj skupštini UN, kojom predsedava bivši ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jermić.

Nikolić će govoriti odmah nakon američkog predsednika, a glavne teme njegovog obraćanja, kako je ranije najavljeno, biće evropski put Srbije, mir u regionu, nastavak razgovora sa Prištinom i očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije.

Tomislav Nikolić će se sutra sastati sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, što se predstavlja kao značajna prekretnica u nastavku dijaloga Begorada i Prištine.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
aceton
Za šta vam sve može poslužiti odstranjivač laka za nokte

  Odstranjivač laka za nokte možete iskoristiti u razne svrhe. Iako je poželjna stopostotna acetonska formula, mogu da posluže i...

Close