Proslavljena slava manastira Visoki Dečani

Srbija i region, Vesti — By on November 24, 2010 5:41 pm

Visoki Dečani manastirU manastiru Visoki Dečani na Kosovu i Metohiji, u prisustvu ministara Vlade Srbije i oko 400 vernika iz Srbije i Crne Gore, svečano je danas proslavljena manastirska slava Sveti kralj Stefan Dečanski.

Svetu liturgiju služio je episkop budimljansko-nikšićki Joanikije uz sasluženje episkopa zahumsko-hercegovačkog Grigorija, episkopa raško-prizrenskog Teodosija i 32 sveštenoslužitelja, navodi se u saopštenju Eparhije raško-prizrenske.

Novopostavljeni vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije rukopoložio je u čin prezvitera dečanskog jerođakona Petra (Rojevića) i u čin jerođakona Slobodana Dorića iz Lipljana. Dečanski sabrat protosinđel Sava (Janjić) postao je arhimandrit manastira. Vladika Grigorije je novom episkopu raško-prizrenskom Teodosiju čestitao izbor.

Svetoj liturgiji prisustvovali su pored ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića i ministra vera Bogoljuba Šijakovića, predstavnici Kfora i više međunarodnih kancelarija u Prištini.

Tags: , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Ime utiče na privlačnost

Žene čija se imena završavaju na slovo "a" su muškarcima privlačnije od ostalih, pokazali su rezultati istraživanja koje je među...

Close