Ban Ki Mun počinje posetu regionu

Aktuelno, Vesti — By on July 19, 2012 11:45 am

 

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun u četvrtak, posetom Sloveniji, počinje višednevnu turneju po zemljama Zapadnog Balkana tokom koje će obići i sve bivše jugoslovenske republike i Kosovo.

Posetu regionu, sa ciljem da “ukaže na njegovu važnost ne samo u Evropi, nego i u svetu” Ban Ki Mun počinje u Sloveniji gde su za petak predviđeni sastanci sa premijerom Janezom Janšom, predsednikom republike Danilom Tirkom i predsednikom skupštine Gregorom Virantom.

Za ponedeljak, 23. jul planirana je poseta Srbiji gde će generalni sekretar UN razgovarati sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, mandatarom za sastav nove vlade Ivicom Dačićem i odlazećim šefom diplomatije Vukom Jeremićem koji će od jeseni predsedavati Generalnom skupštinom UN.

Narednog dana, 24. jula, Ban odlazi na Kosovo gde će se sastati sa predstavnicima UNMIK, međunarodnih i regionalnih organizacija i kosovskim zvaničnicima, a, po najavama UN, planira da poseti i Visoke Dečane, manastir pod zaštitom UNESKO i Prizren.

 

Tags: , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Ana Ivanović i Vanja Udovičić
Ana Ivanović i Vanja Udovičić u vezi?

  Beogradska štampa piše da je jedna od najlepših teniserki sveta u vezi sa jednim od najpoželjnijih vaterpolista. Ana Ivanović...

Close