Jeremić za Srpsku Novu Godinu organizuje žurku u UN

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on January 13, 2013 11:51 am

 

U Generalnoj skupštini UN, u ponedeljak, prvog dana Nove Godine po julijanskom kalendaru, biće održan koncert beogradskog akapela hora Viva voks.

Potvrdu ove informacije “Blic” je dobio i iz kancelarije predsednika GS UN Vuka Jeremića.

Koncert će biti održan u velikoj sali GS u kojoj se održavaju sednice i koja će ovog puta biti prilagođena svečanosti. Mladići i devojke iz Viva voksa, kako saznaje “Blic”, pored standardnog repertoara izvešće i nekoliko tradicionalnih srpskih pesama.

Za vreme trajanja koncerta na velikom video zidu biće prikazivani kratki filmovi o istoriji, kulturi, tradiciji i prirodnim lepotama Srbije, kao i o nekim od najznamenitijih Srba.

Od kada je Srbija dobila predsedavanje Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija postojala je ideja da se izabere dan u kojem bi se kroz različite manifestacije naša zemlja svetu predstavila na najbolji način, a organizatorima se učinilo da je prvi dan Srpske Nove Godine idealan za to.

Na koncert je pozvano više od 2.000 zvanica – predstavnici svih stalnih zemalja članica UN, diplomatskog kora, kao i uticajni predsatvnici njujorškog establišmenta.

Vuk Jeremić je tokom nedavnog susreta sa Arnoldom Švarcenegerom uputio poziv slavnom holivudskim glumcu da prisustvuje ovom koncertu. Takođe, on je pozvao i druge umetnike s kojima se viđao prethodnih dana u Americi.

Koncert će direktno biti prenošen na TV Prva.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Novogodisnji koncert orkestra RTS
Dva novogodišnja koncerta RTS-a

  Zbog velikog interesovanja, Hor i Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije sa specijalnim gostima održaće dva koncerta. Hor i Simfonijski orkestar...

Close