Nikolić: Srbija pred važnim odlukama

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on November 22, 2012 11:54 am

 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je novom ambasadoru Rusije i ocenio je danas da se Srbija nalazi u osetljivom trenutku i da očekuje podršku Moskve.

“Rukovodstvo Srbije veoma ceni podršku Rusije u borbi za poštovanje međunarodnog prava po pitanju Kosova i Metohije i očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta”, izjavio je Nikolić po prijemu akreditivnog pisma novog ruskog ambasadora Aleksandra Čepurina.

Nikolić je dodao da tradicionalno prijateljstvo i istorijska i duhovna bliskost sprskog i ruskog naroda treba da doprinesu dinamičnijem i stabilnijem razvoju odnosa dve zemlje.

Predsednik Srbije izrazio je čvrsto opredeljenje da se ispune svi dogovori postignuti na najvišem političkom nivou između Srbije i Rusije i dodao da će ispunjenje tih dogovora omogućiti dobrobit građanima obe zemlje.

On je ohrabrio novog ruskog ambasadora da aktivnije radi na promociji investicija ruskih kompanija u Srbiju, jer je u vreme krize jačanje privredne saradnje od suštinskog značaja.

“Uveravam Vas da ćete u radu imati podršku kako bi odnose naše dve zemlje učinili što sadržajnijim”, kazao je predsednik Srbije.

Ambasador Čepurin ocenio je da Srbiju i Rusiju vezuju vekovne prijateljske veze koje ne postoje samo između lidera, već i između ogromne većine dva naroda.

“To je kamen temeljac našeg napretka. Prošlost u velikoj meri određuje budućnost, a naš je zadatak da budućnost učinimo što boljom za građane naših zemalja”, kazao je Čepurin.

On je ocenio da postoji politička volja u rukovodstvima Srbije i Rusije da se odnosi dve zemlje dovedu na nov nivo i ocenio da susreti Tomislava Nikolića i ruskog predsednika Vladimira Putina daju snažan impuls na tom planu.

Čepurin je ponovio podršku Rusije Srbiji da očuva teritorijalni integritet i ocenio da je rešavanje kosovskog problema u skladu sa međunarodnim pravom i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN jedino pravedno rešenje.

Novi ruski ambasador rekao je da se svet suočava sa velikom ekonomskom krizom, a da je najbolji put prevazilaženja tih problema zajednički rad na projektima koji će omogućiti rast i ozdravljenje privrede.

 

Tags: , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Ceca Kitić
Ceca Kitić se razvodi peti put?

  Naša proslavljena rukometašica Svetlana Ceca Kitić se, prema pisanju beogradskih listova, opet razvodi. Najbolja rukometašica sveta svih vremena, koja...

Close