Istog dana konstitutivna sednica i zakletva

Srbija i region, Vesti — By on May 27, 2012 3:11 pm

 

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović najavila je da će konstitutivna sednica novog saziva parlametna i sednica na kojoj će novoizabrani predsednik Republike Tomislav Nikolić položiti zakletvu biti održane u sredu 30. maja ili četvrtak 31. maja.

“Racionalno je da se istog dana održe i konstitutivna sednica novog saziva i sednica na kojoj će novoizabrani predsednik položiti zakletvu”, rekla je Đukić Dejanović novinarima u beogradskom centru “Sava” na sednici Glavnog odbora SPS-a.

Đukić Dejanović je ponovila da će se sutra u 13 sati sastati sa Nikolićem i da će se tada dogovoriti o tome za koji dan će zakazati sednicu na kojoj bi Nikolić položio zakletvu, posle čega bi formalno počeo petogodišnji mandat na mestu predsednika Srbije.

Ona je navela da će u sredu ili četvrtak prvo biti održana sednica na kojoj će biti verifikovani mandati poslanicima novog saziva, a potom će biti zakazana posebna sednica radi polaganja zakletve novoizabranog predsednika Tomislava Nikolića.

Na pitanje da li će sa Nikolićem razgovarati i o formiranju nove vlade, Đukić Dejanović je odgovorila da ona za to nema mandat i da o tim pitanjima razgovara lider SPS-a Ivica Dačić.

 

Tags: , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Pobednica Evrovizije 2012: Loreen
Evrovizija 2012: Pobedila Euphoria! (video)

  Završen je Eurosong koji se ove godine održavao u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu. Pobednik ovogodišnjeg evrovizijskog takmičenja je švedska...

Close