Nikolić spreman da se tuče zbog izbora

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on May 14, 2012 4:56 pm

 

Predsednički kandidat Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić najavio je danas da će on lično i cela stranka fizički braniti svaki glas u drugom krugu predsedničkih izbora 20. maja.

“Moram da se organizujem da me ne pokradu u drugom krugu. Ovoga puta neće moći da bude krađe ili ćemo da se tučemo zaista kada god budu hteli da kradu”, rekao je Nikolić na sastanku sa članovima Gradskog odbora SNS Beograda.

Nikolić je rekao da je spreman da se lično fizički tuče na biračkom mestu na kome bude krađe i da neće biti zapisnika sa mesta gde se utvrdi krađa.

On je istakao da SNS ne odustaje od toga da je prvi krug izbora bio neregularan i odbacio navode tužilaštva da nije bilo krađe na izborima, i za tužilaštvo kazao da je produžena ruka Demokratske stranke.

Nikolić je predložio da se angažuje OEBS da prebroji glasove u Subotici i da, ako neutralni predstavnik kaže da je sve bilo u redu, prihvata da je bilo u redu i u celoj Srbiji.

On je rekao da SNS neće na ulici da traži svoju pobedu, ali da će nastaviti da pred institucijama traži pravdu. Takođe će nastaviti protestne vožnje po Srbiji.

Predsednik SNS je kazao da je nepravinosti bilo i u Nišu i Ivanjici, da su izbori bili apsolutno neregularni i da ih treba poništiti.

Najavio je da će SNS rigorozno kontrolisati glasanje na biračkim mestima i da na polovini biračkih mesta predsednik biračkog odbora treba da bude iz SNS.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić je portparola Republičkog javnog tužilaštva Tomu Zorića nazvao lažovom jer, kako je naveo, u zapisnicima koji su dostavljeni Republičkoj izbornoj komisiji, predsednički kandidat DS Boris Tadić ima pet puta više glasova nego što je zaista osvojio.

I Nikolić i Vučić su pozvali svoje pristalice i građane da izađu na drugi krug predsedničkih izbora i da motivišu ljude koji žele promene i da je najvažnija pobeda Nikolića u nedelju.

(Beta)

 

Tags: , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Lancome kolekcija 6
“Lancôme” šminka za leto 2012.

  Francuski brend Lancôme predstavio je novu kolekciju šminke. Kolekcija obuhvata ruževe, sjajeve za usne, senke za oči i rumenila...

Close