Tomislav Nikolić novi predsednik Srbije

Aktuelno, Najsvežije vesti, Srbija i region — By on May 21, 2012 6:14 pm

 

Republička izborna komisija obradila je rezultate ponovljenih predsedničkih izbora sa 99,34 odsto biračkih mesta po kojima je predsednički kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić osvojio 49,55 odsto, a kandidat liste “Izbor za bolji život” Boris Tadić 47,30 odsto glasova birača.

Prema tim rezultatima, 46,37 odsto građana je iskoristilo svoje biračko pravo, dok je nevažećih listića bilo 3,15 odsto.

RIK ima rok od 96 sati od završetka izbora da proglasi konačne rezultate izbora.

Portparol RIK-a Miodrag Petrović kazao je agenciji Beta da bi izborni materijal sa 90 biračkih mesta na Kosovu, koji je prebačen u Rašku i Vranje, trebalo da stigne u RIK danas posle 18 sati.

RIK će objaviti konačne rezultate jučerašnjih predsedničkih izbora u roku od 96 sati od zatvaranja biračkih mesta, najkasnije u četvrtak 24. maja do 20 sati.

CeSID: Nikolić pobedio

Kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić novi je predsednik Srbije osvojivši 49,8 odsto glasova, naspram Borisa Tadića koji je osvojio 47 odsto glasova u drugom krugu predsedničkih izbora održanih juče, saopštio je CeSID. Boris Tadić čestitao je sinoć pobedu suparniku.

RIK: Nikolić 49,76, Tadić 47,15 odsto glasova

Predsednički kandidat koalicije “Pokrenimo Srbiju” Tomislav Nikolić osvojio je 49,76 odsto glasova, a kandidat koalicije “Izbor za bolji život” Boris Tadić 47,15 odsto.

To je sinoć saopštila Republička izborna komisija (RIK) posle obrade 75,92 odsto obrađenog biračkog materijala.

U drugom krugu predsedničkih izbora glasalo je 46,80 odsto građana s biračkim pravom.

Prema podacima RIK-a, nevažećih listića bilo je 3,09 odsto.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Mercedes-Benz parfem za muškarce
Muški parfemi – Mercedes-Benz

  Kompanija Mercedes-Benz lansirala je parfem za muškarce. To je novitet, kada je Mercedes-Benz u pitanju. Kombinacija italijanske mandarine, esencije...

Close