Proglašeni konačni rezultati predsedničkih izbora

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on May 24, 2012 4:18 pm

 

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas konačne rezultate predsedničkih izbora od 20. maja pošto su obrađena sva biračka mesta i po kojima je kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić dobio 49,54 odsto, a njegov protivkandidat Boris Tadić 47,31 odsto glasova.

Prema konačnim rezultatima, za Nikolića je glasalo 1.552.063, a za Tadića 1.481.952 građana sa pravom glasa.

U birački spisak bilo je upisano 6.752.351 građana Srbije, a na birališta je izašlo 3.133.682 birača, odnosno 46,28 odsto. Nevažećih listića bilo je 98.664, odnosno 3,15 odsto.

RIK je na prethodnoj sednici odlučio da izveštaj sa tri biračka mesta u Raškoj, Varvarinu i Staroj Pazovi, gde je konstatovana teška greška uvrsti u izveštaj sa rezultatima koji su navedeni u zapisniku.

Direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović rekao je da je u Raškoj u kutiji na jednom birackom mestu izbrojano dva listića više u odnosu na spisak onih koji su glasali, da je u Varvarinu u izbornoj kutiji bilo 34 listića više, dok je u Staroj Pazovi birački odbor uvideo grešku u brojanju, pa je na zapisnik dodato pored konačnog broja birača rukom “plus tri”.

 

Tags: , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Nina Seničar Bugatti 6
Nina Seničar za Bugatti

  Domaći brend "Bugatti" spremio je interesantne modele kupaćih kostima za predstojeće leto. Nova kolekcija je predstavljena sa našom poznatom...

Close