Tadić saopštio da sutra podnosi ostavku, predsednički izbori 6. maja

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on April 4, 2012 10:53 am

 

Boris Tadić saopštio je danas da je doneo odluku o skraćivanju predsedničkog mandata. On je rekao da će u toku sutrašnjeg dana poslati pismo predsednici Skupštine Srbije Slavici Đukić Dejanović, čime će zvanično podneti ostavku.

- U skladu sa Ustavom odlučio sam da skratim svoj predsednički mandat. To je moje zakonsko pravo i mogućnost. Završili smo jedan deo reformi i to uspešno. Pred nama je dug put da tako i nastavimo, a za to je potreban legitimitet. Smatram da je najcelishodnije da taj legitimitet daju građani na izborima - rekao je Tadić.

On je naveo da sa punim optimizmom očekuje izbore, imajući u vidu ono što je postignuto.

- Ja tražim evropski put, politiku i EU i Kosovo. Neće biti lako, ali mi ne odustajemo. Siguran sam da ćemo za takvu politiku dobiti podršku građana – istakao je on i dodao da ga je “odgovornost” navela na odluku da skrati svoj mandat.

Odgovarajući na pitanje koji mu je trenutak bio najteži tokom mandata, Tadić je rekao:

“Trenutak kada Srbija nije dobila status kandidata, kada je politika za koju sam dobio podršku građana bila dovedena u pitanje. Ipak, našli smo način za regionalno predstavljanje Kosova i tako nastavili put ka EU”.

Novinari su ga pitali i zašto je odlagao donošenje odluke o predsedničkim. izborima, a on je odgovorio da “nije odlagao, već je samo bio odgovoran”.

Kako sazanje “Blic”, predsednik je juče razgovarao sa Slavicom Đukić Dejanović. Ona bi do petka, trebalo da raspiše izbore za predsednika kako bi bili održani istovremeno s parlamentarnim i lokalnim, 6. maja. Do tada Dejanovićeva će biti v. d. predsednika države.

 

(Blic)

 

Tags: , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Rihanna
Pogledajte: Rihanna obrijala glavu

  Dobro je poznato da pevačica Rihanna voli da eksperimentiše sa svojom kosom i menja stilove. Poslednje što je pevačici...

Close