Čaša vode pre obroka skida kilograme

Lifestyle, Zdravlje — By on January 20, 2012 5:09 pm

 

Zimski meseci tradicionalno predstavljaju najkritičniji deo godine kada se većina nas ugoji koji kilogram, a sve zahvaljujući različitim praznicima, proslavama, manjku aktivnosti.

Međutim, postoje neke sitne stvari koje možete da učinite za sebe i sprečite posetu dodatnih kilograma. Jedno od tih sredstava je čaša vode pre obroka.

Naime, odavno se osobe koje su na dijeti podstiču da pre obroka popiju čašu vode jer će na taj način smanjiti apetit, a i u želucu će biti manje mesta za hranu. Da je ovaj trik tačan potvrdile su i nedavne studije napravljenu u SAD a u kojima su naučnici bili fokusirani na traženje odgovora na dva pitanja:

- da li ovaj “sistem” uopšte radi i ako radi kod koga i koliko radi.

I tako, sudeći po studiji objavljenoj u časopisu “Gojaznost” stručnjaci sa Virdžinija Teha su došli do interesantnih rezultata.

Naime, oni su pratili grupu starijih osoba (od 55 godina pa naviše) koju su “bacili” na niskokaloričnu dijetu 3 meseca.

E sada, da bi priča bila interesantna, jedna grupa je pre obroka konzumirala vodu pre svakog obroka (oko dve čaše) a u drugoj grupi ispitanici su pili vodu kada su bili žedni (u svakom slučaju ne pre obroka).

Posle tri meseca članovi “vodene” grupe izgubili su prosečno nešto više od 7 kilograma dok članovi grupe “suvih” nisu uspeli da dosegnu manjak od 5 kilograma… Razlika od 2 kilograma izgleda mala, ali to je na godišnjem nivou 8 kilograma a sve što treba da se radi je da se pije voda pre obroka!

Zato, pažljivo na praznicima i proslavama – pijte vodu, pazite na ishranu a ako i preterate – pa jednostavno povećajte fizičku aktivnost.

Srećno!

 

Tags: , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Zeljko i Jovana2
Venčanje Željka i Jovane na Maldivima

  Pop pevač Željko Joksimović i voditeljka Jovana Janković, kako ekskluzivno saznaju "Novosti", trebali bi da se danas venčaju na...

Close