Srbija dobila status kandidata za ulazak u EU

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on March 2, 2012 11:16 pm

 

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da je za Srbiju dobijanje statusa kandidata za ulazak u Evropsku uniju veoma značajno, ali da će suštinsko postignuće biti kada dobije datum za početak pregovora, jer će tada evropski proces postati nepovratan.

“Očekujemo to do kraja godine, u skladu sa informacijama koje nam dolaze iz Brisela. Ali mi već sada moramo formirati tim za pregovore sa EU kako bismo bili spremni”, rekao je Tadić na sednici Saveta za evropske integracije u Palati Srbija.

Prema njegovim rečima, dobijanje statusa je garancija da je Srbija na dobrom putu, ali i garancija sigurnosti za sve investitore i političke subjekte u svetu.

“Srbija će nastaviti da sprovodi reforme, da bude partner u procesu pomirenja u regionu. Naša politika je prevashodno miroljubiva, usmerena na proces modernizacije našeg društva. Ideja boljeg života dolazi tek kad podignemo karakeristike našeg društva i kad promenimo odnos prema radu”, istakao je Tadić.

Predsednica Skupštine Srbije Slavice Đukić Dejanović istakla je da pored zadovoljstva koje oseća zbog činjenice da je Srbija dobila status kandidata, ona ima “i izuzetno duboko osećanje odgovornosti” za buduće korake na putu ka EU.

 

Tags: , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Andrija Milošević
Andrija Milošević smršao 10 kilograma

  Andrija Milošević će se ponovo naći u ulozi voditelja najekstremnijeg rijalitija "Survivor". On je već nešto više od mesec...

Close