Milan Pajević na čelu kancelarije za EU

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on August 9, 2012 2:38 pm

 

Vlada Srbije imenovala je danas Milana Pajevića za direktora Kancelarije za evropske integracije, saopštio je Kabinet potpredsednika vlade za evropske integracije.

Pajević je na tom mestu nasledio Milicu Delević koja je ranije podnela ostavku.

Milan Pajević rođen je u Beogradu 1965. godine, gde je 1989. godine. diplomirao na odseku za međunarodne odnose Fakulteta političkih nauka.

U saopštenju se navodi da je Pajević krajem osamdesetih i početkom devedestih odustao od namere da se angažuje u zvaničnoj spoljnoj politici i posvetio para-diplomatskom delovanju, zbog toga što se “duboko nije slagaoi sa destruktivnom politikom srpskog rukovodstva”.

Bio je među osnivačima Evropskog pokreta u Srbiji, a od 1994. do 2000. i potpredsednik zadužen za međunarodnu saradnju, a jedan je od osnivača udruženja građana G 17 plus 1999. godine.

Od promena 2000. bio je savetnik za spoljnu politiku potpredsednika Savezne vlade, a od 2004. Vlade Srbije, Miroljuba Labusa, kao i Nacionalni koordinator Pakta stabilnosti i ambasador u Saveznom ministarstvu inostranih poslova.

Ostavku na zvanje ambasadora i zahtev za prekid radnog odnosa u SMIP-u i Vladi podneo je juna 2004. Od tada do avgusta 2006. je bio zaposlen u G17 institutu.

Jedan je od osnivača Centra za međunarodne i bezbednosne poslove (ISAC fond) 2006. godine. Nalazi se na mestu predsedavajućeg Međunarodnog savetodavnog odbora ISAC fonda.

 

Tags: , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Kortni Kardasijan
Prva fotografija ćerke Kortni Kardašijan

  Prve fotografije novorođene ćerke Kortni Kardašijan su se s nestrpljenjen očekivale. Ona se sada slikala za naslovnu stranu "Us...

Close