Neophodan nastavak evropskog puta

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on August 14, 2012 3:40 pm

 

Nova srpska vlada treba da nastavi evrointegracije, jer je to važno i za Srbiju i za EU, poručili ambasadori Francuske i Belgije u Beogradu Fransoa Gzavije Denio i Alen Kundicki.

Ambasadori Francuske i Belgije u Beogradu poručili su novoj srpskoj vladi da treba da nastavi put ka pristupanju Evropskoj uniji, jer je, kako su rekli, to važno i za Srbiju i za EU.

“Od nove srpske vlade očekujem da uradi ono što je i obećala, a to je da nastavi sa evropskim integracijama”, rekao je ambasador Francuske u Srbiji Gzavije Denio, poručivši da je Srbija na dobrom putu.

I belgijski ambasador Kundicki je podsetio da prve izjave predstavnika nove vlasti u Srbiji govore o spremnosti vlade da nastavi sa koracima ka EU, što je, istakao je, “važno i za Srbiju i za EU”.

“Evropska unija, a naročito Belgija, žele da Srbija postane članica evropske porodice što je pre moguće i verujemo da je ona za to sposobna”, poručio je belgijski ambasador.

“To je bila neka vrsta obogaćenja i za EU i za Srbiju, tako da se naši interesi poklapaju”, napomenuo je Kundicki, dodavši da je nova srpska vlada već napravila prve poteze u tom pravcu.

Osvrnuvši se na izbore održane u maju u Srbiji, belgijski amabsador je naglasio da su oni protekli na apsolutno demokratski i transparentan način, pa je, kako je naveo, jasno da su predstavnici nove vlasti sasvim legitimni.

 

Tags: , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Skidanje šminke
Napravite sredstvo za skidanje šminke

  Nestalo vam je mleka ili bilo kakvo drugo sredstvo za skidanje šminke, želite da budete sigurni koje sastojke sadrži...

Close