Nesuglasice oko budžeta EU

Aktuelno, Vesti — By on November 23, 2012 2:00 pm

 

Evropski lideri izrazili su danas sumnju u postizanje sporazuma o dugoročnom budžetu EU, nakon što je sinoć samit u Briselu, posvećen ovom pitanju, najpre kasnio zbog velikih nesuglasica, a zatim vrlo brzo prekinut.

Samit o budžetu za 2014-2020, vrednom bilion evra, koji je počeo kasno sinoć sa tri sata zakašnjenja zbog razlika u stavovima oko politike potrošnje između bogatih i siromašnijih članica bloka, trajao je manje od sati i po, nakon čega je prekinut tokom noći, a danas bi trebalo da se nastavi.

Međutim, s obzirom na to da Britanija preti da će iskoristiti pravo veta, a da širom bloka postoje velike razlike u pogledu nivoa potrošnje, nemačka kancelarka Angela Merkel je upozorila da će za dogovor o ovom pitanju EU možda morati da sačeka neki naredni samit.

U sporu oko budžeta su, sa jedne strane, bogate članice Unije koje traže ograničenje potrošnje, a sa druge, one siromašnije koje traže veću pomoć iz budžeta.

 

Tags: , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Suzan Bojl
Film o Suzan Bojl

  Životna priča škotske muzičke senzacije Suzan Bojl biće ispričana na velikom platnu. Suzan Bojl osvojila je svet pre nekoliko...

Close