Evrovizija 2010: Rumunija – Playing with fire (video)

Muzika, Zabava — By on May 14, 2010 7:39 pm

Rumunija EvrovizijaNakon ne baš slavnih početaka svog učestvovanja na Eurosongu, Rumunija je, mogu slobodno reći, prerasla u Evrovizijskog giganta nakon 2000. godine.

Megahitovi kao što su Let me try, I admit i Tornero su bili među najbolje plasiranim pesma, ali i vrlo slušane pesme koje se i dan danas mogu čuti na radio stanicama.

Ove godine boje Rumunije na Evroviziji brane Paula Seling i Ovi.

Paula je još od detinjstva ispoljavala veliki muzički talenat. Studirala je klavir, osvojila je brojne muzičke nagrade, a nastupala je kao i pred-izvođač brojnim poznatim pevačima, poput Riki Martina i Beyonce. Ovi je Rumun, ali živi i radi u Norveškoj. Budući da je već par puta (2006. i 2009.) učestvovao na norveškom nacionalnom takmičenju za izbor predstavnika za Eurosong, može se slobodno reći da će on u Oslu biti svoj na svome. Iako je još od najranijeg detinjstva pokazivao veliki talenat, Ovi je tek 2009. snimio svoj prvi CD.

Prvi put nakon 2006. i pesme Tornero, kompozicija je uspela da osvoji najviše poena i kod publike, ali i kod stručnog žirija. Ovogodišnja rumunska pesma se zove Playing with fire, vrlo je pevljiva, melodija brzo ulazi u uši, a po svemu sudeći biće pravi letnji hit i rado slušana po diskotekama širom Evrope.

Noroc Romania!

Pogledajte video:

Dopisnik Tatypolitana: Maik

Tags: , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Ublažite astmu ishranom

Astma je multifaktorijalna bolest koju karakterišu akutni napadi gubitka daha, kijanja, kašljanja, teškog disanja koji mogu varirati od blagih do...

Close