Evrovizija 2010: Španija – Nešto malo za veliko takmičenje (video)

Muzika, Zabava — By on May 24, 2010 9:55 pm

Španija EvrovizijaLičnog sam mišljenja da joj činjenica da je članica velike Evrovizijske četvorke zadaje mnogo problema poslednjih godina.

Iako su predstavnici Španije zapaženi, te dobro kotirani na kladionicama, poslednjih godina (pogotovo od prelaska na televoting) Španija završava na Eurosong plasmanima oko 20-og mesta, što će reći na samom začelju tabele.

U nadi da će se ovo promeniti, boje Španije ove godine brani Daniel Diges. U zemlji je on poznat glumac i pevač. Učestvovao je u brojnim mjuziklima, a nedavno je dobio i nagradu španskog nacionalnog pozorišta kao najbolji glumac u mjuziklima. Pored pozorišta, zapaženo je i njegovo pojavljivanje na televiziji, u filmovima, ali i dečijoj emisiji koju uređuje i vodi.

U ovoj zanimljivoj pesmi, koja ima valcersku osnovu, Daniel peva o sitnim stvarima. Poljubac, zagrljaj, pogled, cvet … sve ono što je potrebno da bi plamen tinjao kako se večna ljubav ne bi ugasila.

Španija je 2 puta osvojila pesmu Evrovizije, i to za redom ’68. i ’69. godine. Beleže se 4 druga mesta, mnogo puta top 5, ali i mnogi hitovi koji žive i dan danas (kao npr. Bandido).

Budući da pripada velikoj četvorci, Španija se plasirala direktno u finale i nastupaće 29. maja. Mucha suerte Daniel!

Pogledajte video:

Dopisnik Tatypolitana: Maik

Tags: , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Ženski parfemi – Cacharel: Scarlett

Predstavljamo vam miris Scarlett, brenda Cacharel. Scarlett je ime koje simbolizuje ženstvenost, snagu i nežnost, ime koje je duboko urezano...

Close