Evrovizija 2010: Turska – Japanski crtaći na turski način (video)

Muzika, Zabava — By on May 17, 2010 9:07 pm

Turska EvrovizijaOptimističnim naslovom “Mogli bi biti isti” (ili u originalu We could be the same) grupa maNga će ove godine predstavljati Tursku na izboru za pesmu Evrovizije.

Naziv numere, a i refren koji kaže da bi na jednu noć svi mogli biti isti, se u potpunosti uklapaju i koketiraju sa sloganom ovogodišnjeg Eurosonga – Podeli trenutak!

Grupa maNga postoji od 2001. godine, a čine je 5 momaka. Oni su spoj 5 različitih senzibiliteta, 5 različitih pravaca u muzici, ali i 5 različitih pogleda na svet. Sa idejom da spoje rok i elektronsku muziku, kombinujući gitarske rifove sa rep semplovima, maNga je izdala nekoliko albuma koji su vrlo dobro prošli kod publike u Turskoj. Od međunarodnih nagrada, spomenućemo nagradu za Best European Act sa MTV Europe dodele, novembra 2009. godine.

Turska je dugogodišnji učesnik Eurosonga. Do pre svega 10-ak godina nisu beležili neke bitnije rezultate, ali je onda maltene odjednom došlo do pojave nekog novog talasa u turskoj muzici, a numere koje nam dolaze iz ove zemlje postaju veliki hitovi svake godine.

Nakon nezabeleženo velike pobede mega hita Every way that I can, 2003. godine, u izvođenju Sertab Erener, verovatno svi još pamtimo pesme For Real, Dum tek-tek.

Red je došao da boje Turske brani maNga, a mi im želimo  İyi şanslar!

Pogledajte video:

Dopisnik Tatypolitana: Maik

Tags: , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Maskara Extra-Volume Collagene by L’Oréal

Upoznajte Extra-Volume Collagene maskaru kompanije L’Oréal. Do 12 puta izraženiji volumen bez grudvica. Velika, zaobljena četkica, Extra-Volume Collagen formula sa...

Close