Evrovizija 2010: Grčka – Opa! (video)

Muzika, Zabava — By on May 15, 2010 6:40 pm

Grčka EvroviyijaJoš kada je grupa Antique imala aktuelan singl “Opa, opa” danima sam pokušavao da na netu iskopam značenje te reči OPA. A onda sam došao do zanimljivog odgovora – opa kao reč ne znači apsolutno ništa, ali je Grci vrlo rado koriste u raznim situacijama. Nešto kao naše BRE.

Upravo kompozitor vrlo popularne pesme “Opa, opa” grupe Antique je ovogodišnji predstavnik Grčke na Eurosongu, Giorgos Alkeos sa pesmom OPA!

Giorgos je poznat kako u Grčkoj, tako i širom sveta. Imao je brojne nastupe na Kipru, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Kanadi, SAD i Australiji. Oko 300.000 ljudi je čulo Giorgosa kako uživo izvodi svoje pesme. To će mu verovatno biti olakšavajuća okolnost dok bude izvodio svoju numeru pred milionskim auditorijumom, koji će to prvo polufinalno veče biti uz svoje TV prijemnike.

Pesma koja ove godine predstavlja Grčku je vrlo energična. Brzog je tempa i upakovana u moderan etno aranžman, sa mnoštvom tradicionalnih uživo odsviranih instrumenata. Ličnog sam mišljenja da će to vrlo dobro proći kod Balkanskih komšija, te da će Giorgos pokupiti dobar “harač” prilikom glasanja.

Grčka je dugogodišnji učesnik ovog takmičenja, jednom su osvojili Eurosong. Vrlo dobro se sećate 2005. godine, Elene Paparizou i mega hita My number one! Mi Giorgosu želimo puno sreće… Kalh tuxh!

Pogledajte video:

Dopisnik Tatypolitana: Maik

Tags: , , , , , , , , , ,

1 Komentar

  1. cica says:

    extra je

Ostavite komentar


Read previous post:
Film ” Robin Hud”

U Engleskoj 13. veka, Robin i njegova družina razbojnika suprotstavili su se korupciji u lokalnom selu, i poveli bunu protiv...

Close