Evrovizija 2010: Azerbejdžan – Orijent na balkanski način (video)

Muzika, Zabava — By on May 12, 2010 4:37 pm

Azerbejdzan EvrovizijaOduševljen azerbejdžanskom pesmom za ovogodišnje takmičenje za pesmu Evrovizije, ali i talentom mlađane Safure, naš proslavljeni muzičar Željko Joksimović odlučio je da i ove godine (na neki način) umeša malo svoje prste u Eurosong.

- Ova verzija moje pesme je jedno od najvećih iznenađenja koje sam doživela do sada. Bila sam oduševljena kada sam saznala da će Željko Joksimović napraviti balkansku verziju moje Evrovizijske pesme “Drip Drop” – izjavila je Safura. Desetak dana predanog rada tima muzičara i aranžera bilo je potrebno da se pesma Drip Drop, koju će Safura izvesti u Oslu, pretvori u snažnu baladu balkanskog etno prizvuka.

Iako Željko već skoro 5 godina nije snimio duet ni sa jednim domaćim (niti stranim) izvođačem, u pesmi se pored Željkove harmonike može čuti i njegov glas koji predstavlja plač muškarca o kome lepa Safura peva.

- Posebno sam ponosan s ovom verzijom pesme jer, rekao bih, uspeo sam napraviti obradu zapadne pesme na balkanski način s prizvukom orijenta koja i dalje ima svoju čar i kvalitet. Posebno sam oduševljen Safurinim glasom, bojom i emocijom koju izražava kroz njega pevajući, a ima samo 17 godina – izjavio je Željko Joksimović.

Pogledajte video:

Dopisnik Tatypolitana: Maik

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

2 Komentara

  1. Marwan says:

    E,pa stvarno nije snimio duet dugo. Zna neko koja je pesma u pitanju? :-)

  2. Andjela says:

    Owa pesma je po meni bila najbolja

Ostavite komentar


Read previous post:
Milan Stanković i lista zahteva!

Milan Stanković je od RTS-a zahtevao da u Oslo sa njim putuje bliža i dalja familija, svita šminkera, frizera, prijatelja,...

Close