Pozitivno dejtsvo zelenog čaja

Lifestyle, Zdrava hrana, Zdravlje — By on February 2, 2010 8:27 pm

zeleni čajZeleni čaj, ritualno piće u Japanu, sadrži jedinstveni antioksidant, toliko moćan da je efikasniji od svakog sredstva za mršavljenje.

Mnogobrojna istraživanja su pokazala da zeleni čaj utiče na smanjenje težine. Ali isto tako, naučnici tvrde da zeleni čaj i sprečava pojavu raka prostate.

Zeleni čaj deluje na salo na stomaku zbog kojeg su gojazni ljudi i najnesrećniji. U studiji, koju objavljuje “Američki žurnal za kliničku ishranu” (AJCN), naučnici iz tokijske korporacije iznose podatak da su učesnici koji su 12 nedelja svakodnevno pili čaj obogaćen sa 690 mg jakih biljnih antioksidanta, zelenih katekina, izgubili 450 procenata više stomačnog sala od onih koji su pijuckali napitak od placeba – iako su unosili isti broj kalorija. To nije bilo samo površinsko salo: smanjenje je zabeleženo i u dubljim, upornijim slojevima koji oblažu organe ispod mišića, ističe vođa istraživačkog tima Tomonori Nagao.

Tri do pet šolja zelenog čaja, uz bilo koji program ishrane, uzrokuje mršavljenje. Možete ga dodavati svakom obroku, koktelu ili desertu (sladoledu, na primer), bez nekog posebnog držanja dijete.

Takođe, treba izneti i činjenicu da zeleni čaj smanjuje rizik od:

  • ateroskleroze za 46 %
  • infarkta za 42 %
  • raka želuca za 32 %

Pokušajte i vi primenu zelenog čaja, jer bez obzira na vašu liniju, sa njim možete osetno poboljšati vaše zdravlje.


Tags: , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Korisni saveti za peglanje

Koliko puta vam se desilo drage dame da kada na red dođe peglanje, samo duboko uzdahnete? Verujemo da se slažete...

Close