Akcije ” Telekoma” u aprilu

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on March 18, 2012 3:57 pm

 

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić očekuje da će između 15. i 20. aprila početi podela besplatnih akcija Telekoma Srbija za oko 4,8 miliona građana Srbije.

Vlada Srbije zastala je sa podelom akcija zbog pregovora sa grčkim OTE-om i ta transakcija je završena, tako da je Republika Srbija ponovo postala vlasnik 20 odsto tih akcija, rekao je Ćirić Tanjugu.

Prema rečima ministra, oko 4,8 miliona građana Srbije dobiće svoje akcije kompanije, koja je profitabilna, i na kraju će odlučiti da li će te akcije prodati ili sačuvati i čekati da se poveća njihova vrednost na berzi.

“Građani će dobiti obaveštenje, biće uvedeni u Centralni registar hartija od vrednosti, gde će biti navedeno koliko će svaki građanin imati akcija i kolika će biti njihova nominalna vrednost”, objasnio je Ćirić i napomenuo da će građani dobiti potvrdu o svojim akcijama iz Centralnog registra.

Na pitanje da li bi uskoro trebalo očekivati privatizaciju Elektroprivrede Srbije (EPS), Ćirić je naglasio da je Vlada zauzela jasan stav i rekla da privatizacije EPS-a u mandatu ove Vlade neće biti i dodao da ne veruje da će se to desiti ni u mandatu sledeće Vlade.

 

Tags: , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Film Čelicna lady
Film ” Čelična lejdi”

  Ovo je retrospektivni film o vladavini nekadašnje premijerke, jedne od najznačajnijih političarki u istoriji Ujedinjenog Kraljevstva i sveta. Ona...

Close