Željko Joksimović otputovao u Baku

Muzika, Zabava — By on May 14, 2012 5:27 pm

 

Prve evrovizijske delegacije zemalja – učesnica 57. takmičenja za “Pesmu Evrovizije” stigle su u Baku, dok je srpski predstavnik Željko Joksimović u prestonicu Azerbejdžana otputovao rano jutros.

Takmičari devet zemalja, koji učestvuju u prvom polufinalu, već tokom dana imaju prve probe, a priliku da proveri mogućnosti nove evrovizijske scene – Kristalne dvorane Baku – predstavnik Srbije imaće 15. maja, prenosi RTS.

U narednim danima sledi prva serija proba, koje traju i najduže – po 40 minuta. Nakon proba učesnici će držati konferencije za medije takođe u trajanju od po 40 minuta. Svaka delegacija zasebno odlučuje šta želi najpre da isproba na bini – rasvetu, zvuk, podešavanje mikrofona pevača i pratećih vokala, dok će neke delegacije koreografiju i kostime predstaviti u drugoj rundi proba.

Tokom narednih dana, svi predstavnici imaće jednak tretman i šansu da se što bolje uigraju pred one najvažnije – generalne probe, kojih će biti ukupno tri.

“Evrovizijska nedelja” je termin koji godinama koriste mediji, učesnici, fanovi, za euforiju koja traje 15 dana i prethodi samom takmičenju.

Ovogodišnje izdanje najvećeg evropskog muzičkog takmičenja, koje se održava od 22. do 26. maja, okupiće predstavnike 42 zemlje.

Joksimović će svoju kompoziciju “Nije ljubav stvar”, za koju su tekst napisali Marina Tucaković i Miloš Roganović, izvesti u drugom polufinalu, 24. maja, pod rednim brojem jedan.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Megan Foks
Glumica Megan Foks potvrdila da je trudna

  Poznata glumica Megan Foks potvrdila je da je u drugom stanju posle jednomesečnog nagađanja o trudnoći. Za televiziju E!...

Close