Monstrum iz Osla – hrišćanski fundamentalista

Vesti — By on July 23, 2011 5:27 pm

Anders Bering Breivik

Anders Bering Breivik

Norvežanin koji je uhapšen pod sumnjom da je ubio najmanje 90 osoba u kampu podmlatka vladajuće norveške Radničke partije na ostrvu Utoja blizu Osla, identifikovan je kao 32-godišnji Anders Bering Breivik, objavili su norveški mediji.

Breivik je sebe na profilu na fejsbuku opisao rečima – konzervativac, hrišćanin, samac, zainteresovan za lov i igrice poput “Moderni ratovi 2” i dr.

Norveška policija saopštila je danas da se osoba odgovorna za masakar može se opisati kao “hrišćanski fundamentalista”.

Opisan kao “pravi nordijski tip”, plavokos i visok oko 180 centimetara, Breivik je navodno došao na ostrvo Utoja prerušen u policajca i zapucao na članove podmlatka Radničke partije, koji su tu kampovali.

Prethodno ih je dozivanjem i gestikuliranjem namamio da se okupe oko njega.

Breivik je viđen i na mestu eksplozije u Oslu dva sata pre napada na ostrvu, kao i neposredno pre eksplozije u kojoj je poginulo najmanje sedam osoba.

Norveška televizija TV2 je javila da Breivik pripada “desničarskim krugovima” u Oslu, kao i da je 2008. godine upisan u članstvo lokalne masonske lože, ali da nema svežijih podataka o tome da li je i dalje slobodni zidar.

Švedski Ekspresen dodaje da je pisao na desničarskim forumima u Norveškoj, da sebe opisuje kao nacionalistu i da je autor velikog broja tekstova kritičnih prema islamu.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Elizabeta Kanalis našla novog dečka?

Italijanka Elizabeta Kanalis izgleda da je brzo prebolela raskid sa poznatim glumcem Džordž Klunijem. Naime, ona je nedavno primećena u...

Close