Uhapšen Goran Hadžić, Holandija zadovoljna

Aktuelno, Najsvežije vesti, Srbija i region, Vesti — By on July 20, 2011 6:27 pm
Boris Tadić na konferenciji za novinare

Boris Tadić na konferenciji za novinare

Predsednik Srbije Boris Tadić potvrdio je da je Goran Hadžić uhapšen u 8 sati i 24 minuta u rejonu Fruške Gore. On je demantovao da je begunac uhapšen nedaleko od vojnog objekta u Krušedolu.

Na vanrednoj konferenciji za štampu Tadić je rekao da će Srbija nastaviti da ispunjava međunarodne obaveze.

“Izvršena je naša moralna dužnost. Saradnja sa Hagom je bila velika obaveza koju smo ispunili. Srbija je završila najteže poglavlje u saradnji sa Haškim tribunalom i nastaviće da ispunjava svoje međunarodne obaveze. Završena je turobna stranica naše istorije”, rekao je Tadić.

On je podsetio da su nakon formiranja Saveta za Nacionalnu bezbednost pre tri godine uhapšeni Radovan Karadžić, Ratko Mladić i konačno Hadžić.

Ministar spoljnih poslova Holandije Uri Rozental izrazio je zadovoljstvo zbog hapšenja Gorana Hadžića.

Šef holandske diplomatije je naglasio da je hapšenje Hadžića važan korak ka daljem pomirenju u regionu bivše Jugoslavije. On, međutim, nije želeo da govori o daljim koracima u približavanju Srbije članstvu u Evropskoj uniji, posle hapšenja Hadžića i generala Ratka Mladića.

Objasnio je da će sačekati izveštaj Evropske komisije o tome da li je Srbija ispunila uslove da dobije status kandidata za članstvo, koji će biti objavljen 12. oktobra.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Ceca nije došla u Palatu pravde, novo ročište 24. novembra

Pevačica Svetlana Ražnatović i njen zet Predrag Ocokoljić nisu se danas pojavili u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, gde je...

Close