Beograd: Protest studenata zbog presuda u Hagu

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on December 4, 2012 10:19 am

 

Studenti fakulteta u Srbiji održaće danas protest u Beogradu sa koga će zatražiti da Skupština Srbije usvoji rezoluciju o osudi rada Haškog tribunala, zbog oslobađajućih presuda Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ramušu Haradinaju.

Kako je Tanjugu rekao student Fakulteta političkih nauka Nenad Uzelac, jadan od organizatora protesta, akademci će na skupu ispred Narodne skupštine zatražiti i zvaničnu podršku javnoj raspravi u Generalnoj skupštini UN, zakazanoj za april naredne godine.

Studenti su najavili da će svoje zahteve proslediti predsedniku Srbije Tomislavu Nikolića i premijeru Ivici Dačiću.

Kako je Uzelac najavio, u protestu će učestvovati fakulteti Univerziteta u Beogradu, kolege sa univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, fakultet u Jagodini…

Kolone studenata uputiće se do parlamenta iz pet pravaca u gradu i tokom šetnje ulice kojima budu prolazili biće zatvorene za saobraćaj, rekao je Uzelac.

Jedna grupa krenuće od FPN u 11 sati, a u isto vreme poći će i kolona od zemunskog Poljoprivrednog fakulteta. Zemuncima će se kod Brankovog mosta pridružiti kolege koje će doputovati iz unutrašnjosti i zajedno će došetati do skupštine.

U 12 sati krenuće grupe sa platoa ispred Filozofskog fakulteta, a biće formirana i kolona od Pravnog, kao i od Ekonomskog fakulteta.

Na protestu, gde će studenti izraziti nezadovoljstvo presudama Haškog tribunala, prisustvovaće profesori, javne ličnosti, građani, rekao je Uzelac.

 

Tags: , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Dženifer Lopez
Dženifer Lopez: Kasper je moja mala igračka za seks

  Iako su od početka godine nerazdvojni, čini se da Dženifer Lopez baš i ne gaji jaka osećanja prema svom...

Close