SNS u ponedeljak o Šariću i izborima

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on February 2, 2013 12:45 pm

 

Predsedništvo SNS sastaće se u ponedeljak kako bi razmotrilo mogućnost održavanja prevremenih izbora, javljaju beogradski mediji.

Naprednjaci su se, javlja “Blic” odlučili na ovaj korak nakon medijskih napisa u kojima se povezuje odbegli narko bos Šarić sa ljudima iz okruženja premijera Ivica Dačića.

“Raspravljaće se i o izborima, mada je za to najvažnije eventualno dobijanje datuma za pregovre sa EU od čega će zavisiti naši dalji koraci. U martu bi sve trebalo da bude poznato. SNS će uvek donositi odluke u skladu sa interesom naroda a ne na osnovu stranačkog rejtinga, ali ono što je sigurno je da će insistitrati na sprovođenju istraga i utvrđivanju odgovornosti u slučajevima Šarić i Galenika”, kaže izvor iz SNS.

I B92 nezvanično saznaje da će sastanak predsedništva SNS biti održan najverovatnije u ponedeljak, a jedna od tema mogli bi biti i vanredni parlamentarni izbori.

Ipak, kako kažu izvori B92, trenutno je najvažnije dobijanje datuma za početak pregovora sa EU, od čega će zavisiti dalji koraci.

U SNS kažu da će odluke uvek donositi u skladu sa interesom naroda, a ne na osnovu stranačkog rejtinga, ali i da će insistirati na sprovođenju istrage i hapšenju odgovornih u aferama Šarić i Galenika.

Izjava koja ide u prilog tezi da su izbori izvesni stiže iz samog SNS-a. Naprednjaci ne beže od izbora i nisu spremni na kompromise u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, izjavio je danas zamenik šefa poslaničke grupe SNS Zoran Babić.

“Pozivamo državne organe da rade svoj posao i ispitaju sve. Ne sme biti zaštićenih, bez obzira na to da li će se naići na zvučna imena biznisa i politike, svi umešani moraju odgovarati”, rekao je Babić agenciji Beta.

Babić je istakao da je SNS posvećen reformama, investicijama, povećanju zaposlenosti i omogućavanju boljeg života građana, ali da postoje stvari preko kojih ne može da pređe i oko kojih ne može da pravi kompromise.

“Odlučni smo da suzbijemo organizovani kriminal i korupciju i građanima omogućimo bolji život”, rekao je Babić.

I lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da je bolje da se odmah ide na vanredne izbore, nego da se nastavi atmosfera stalnog licitiranja izborima koja ugrožava ispunjavanje reformi na koje su se obavezale stranke u kampanji.

“Ako me pitate da li je dobro da bude izbora-nije, ne zbog stranke već sa stanovištva i perspektiva, mogućnosti i ciljeva koje treba da ispunimo. U Srbiji retko biramo između dobrog i lošeg, obično biramo između dva loša, a ako su jedno loše izbori, a drugo atmosfera kakva je sada, bolje da odmah idemo na izbore i to zaustavimo”, poručio je Ljajić na drugoj izbornoj skupštini beogradskog odbora SDPS-a.

Ljajić je naglasio da se u Srbiji stvara klima kao da je predizborna kampanja već u toku i da to nije dobro za zemlju.

SDPS se, kako je naglasio, neće pitati treba li ići na izbore ili ne i o tome će odlučivati dve najveće stranke koje sačinavaju vladu, jer sve druge mogu da naspuste vladajuću većinu, a da je ne ugroze.

“Izbori nisu dobro rešenje. Verujem da bi bilo važno da vlada opstane, da dobijemo datum za početak pregovora za članstvo u Evropskoj uniji i učinimo sve da oporavimo posrnulu ekonomiju”, kazao je Ljajić.

Inače, zahtev za raspisivanje izbora danas je uputio i lider najjače opozicione stranke, predsednik DS Dragan Đilas.

(Mondo)

 

Tags: , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Deo Perfume Candy 2
Dezodorans koji se jede

  Deo Perfume Candy je bombona koja može imati ukus vanile ili ruže, a i isto tako i miriše kada...

Close