Na snazi predizborna tišina

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on May 18, 2012 5:22 pm

 

U Srbiji je od ponoći na snazi predizborna tišina uoči drugog kruga predsedničkih izbora, koja će trajati do zatvaranja biračkih mesta u nedelju, 20. maja, u 20 sati.

U tom periodu zabranjeni su izborna propaganda preko sredstava javnog obaveštavanja, javni skupovi i objavljivanje procene rezultata izbora.

U Uputstvu za sprovođenje izbora navedeno je da je u tom periodu na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno isticanje simbola podnosilaca izbornih lista, odnosno političkih stranka, koalicija, grupa građana i drugog propagandnog materijala.

Za funkciju novog šefa države građani će u nedelju birati između predsedničkog kandidata koalicije “Izbor za bolji život” Borisa Tadića i kandidata koalicije “Pokrenimo Srbiju” Tomislava Nikolića.

Prvi na glasačkom listiću, koji će biti svetlo drap boje, biće Tadić, koji je prema konačnim rezultatima u prvom krugu, 6. maja, osvojio 25,31 odsto, odnosno 989.454 glasova, a drugi će biti Nikolić, koji je u prvom kruguosvojio 25,05 odsto, odnosno 979.236 glasova.

U nedelju će biračka mesta biti otvorena u 7.00 sati, a zatvorena u 20 časova.

Pravo glasa ima ukupno 6.770.013 birača, a oni svoje pravo mogu da iskoriste na 8.390 biračkih mesta u zemlji i inostranstvu.

 

Tags: , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Burberry šminka 1
Burberry Sheer Summer Glow šminka za leto 2012.

  Burberry je i za ovo leto pripremio visokokvalitetne make-up sitnice. Kolekcija "Sheer Summer Glow" sastoji se od 5 sjajnih...

Close