Počinje sabor trubača u Guči

Aktuelno, Muzika, Najsvežije vesti, Zabava — By on August 8, 2011 11:47 am

GučaUz sviranje saborske himne “Sa Ovčara i Kablara” i pucnje prangija sa okolnih brda, u Guči počinje jedinstvena smotra izvornog narodnog stvaralaštva, jedna od najvećih u svetu – 51. Dragačevski sabor trubača.

Sve do sledeće nedelje, 14.avgusta, Guča će biti domaćin 1.200 članova trubačkih orkestara, folklornih i pevačkih grupa, samoukih slikara i vajara, tkalja, vezilja i pletilja.

Organizatori sabora ističu da neće biti nikakvih ulaznica, sve je besplatno, osim parking karata koje važe svih sedam dana, koštaju za automobile 1.000 dinara, a za teretna i dostavna vozila 3.000 dinara.

Direktor Doma zdravlja u Guči doktor Duško Šuluburić kaže da je spremno 12 mobilnih ekipa sa lekarima i medicinskim osobljem. Ako bude potrebno, tu je i pomoć iz Čačka, Ivanjice i drugih okolnih mesta.

U Guči i susednim naseljima ima dovoljno i smeštajnih kapaciteta, dok su cene kao prošle godine, od 20 do 25 evra po ležaju. Za sabor su se dobro pripremili i ovdašnji ugostitelji sa tradicionalnim specijalitetima, pre svega čuvenim svadbarskim kupusom iz zemljanog lonca, pečenjem i raznovrsnim roštiljem.

Organizatori Sabora koji počinje večeras apelovali su na goste da pijani ne sedaju za volan. Saobraćajci će, kako je najavljeno iz MUP-a Srbije, imati sedam stalnih i dva povremena punkta, koristiće za kontrolu i neobeležena vozila, takozvane prestretače, čak i helikoptere.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Jay Z vara Beyonce?

Suprug RnB pevačice Beyonce, Jay Z (41), uslikan je u zagrljaju manekenke Selite Ibenks (28), nekadašnjeg "Viktorijinog anđela". Reper Jay...

Close