Približava se Guča!

Aktuelno, Muzika, Zabava — By on July 27, 2011 4:04 pm

Sabor trubaca u GuciSabor trubača u Guči biće ove godine održan po 51. put, od 8. do 14. avgusta.

Na ovogodišnjem Saboru trubača u Guči pored takmičenja trubača, biće održan i izbor najlepše srpske narodne nošnje, fijakerijada, mnogobrojne izložbe a biće predstavljeno i književno stvaralaštvo inspirisano trubom i “saborovanjem”.

Jedna od najznačajnih turističkih manifestacija u Srbiji održaće se pod pokoviteljstvom Vlade Srbije.

“Zaljubljenici trube će imati priliku da prate takmičenje narodnih trubačkih orkestara Srbije, u kategorijama – pioniri, mladi, seniori, kao i takmičenje kazivača narodnih zdravica. Pored toga trebalo bi da čujemo i desetak trubačkih orkestara iz inostranstva”, najavljuju organizatori.

U četvrtak, 11. avgusta, uz najbolje prošlogodišnje, svetske i srpske trubače, Dejana Petrovića, Ekrema Mamutovića i Dragana Ignjića, nastupiće i domaća zvezda narodne muzike Miroslav Ilić.

U subotu, na finalnom takmičenju najboljih srpskih trubača i orkestara, pojaviće se Boban Marković, a u nedelju, 14. avgusta, na takmičenju za prvu trubu sveta, koncert će održati Goran Bregović.

Prethodni, jubilarni 50. Sabor trubača u Guči koji je trajao 10 dana, posetilo je oko milion domaćih i stranih gostiju i učestvovalo 2.000 izvođača.

Gledaoci RTS-a u zemlji i inostranstvu moći će da prate Sabor u Guči, u trajanju od 12 sati direktnog televizijskog prenosa.

Tags: , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Razvode se Onur i Šeherezada

Talas celebrity razvoda nije zahvatio samo Srbiju – jedan od najpopularnijih turskih glumačkih parova Berguzar Korel i Halit Ergenc, koji...

Close