Beer Fest vs. Guča

Kultura, Muzika, Zabava — By on August 23, 2010 4:53 pm

Beer fest BeogradZavršene su dve najzapeženije manifestacije u Srbiji.

Iako je trajao upola manje, ovogodišnji Festival piva posetilo je 900.000 ljudi, a na jubilarnom 50. Dragačevskom saboru u Guči, koji je trajao 10 dana, bilo je 800.000 posetilaca.

Petodnevni Beer Fest završen je sinoć takmičenjem u brzom ispijanju piva, a glavna zvezda poslednje, pete festivalske večeri bila je rok grupa Van Gog čiji je energični vođa Zvonimir Đukić Đule u nekoliko navrata uzimao kameru od snimatelja video prenosa, i uperivao je na lica članova svog benda.

Pre Van Goga zapažene nastupe imali su Dejan Cukić i Neno Belan sa grupom Fijumens.

Guča

Guča

Na 50. Dragačevskom saboru u Guči je, prema procenama organizatora, u deset dana – koliko je trajao, bilo oko 800.000 domaćih i gostiju iz 80 država, od Amerike do Kine i od Iraka do Australije.

Predsednik opštine Lučani Slobodan Jolović rekao je danas Tanjugu da je sve proteklo u najboljem redu i da je Dragačevski sabor u Guči najveći trubački i treći po veličini festival etno muzike na svetu.

Od kada je Sabor počeo da se održava, kroz Guču je prošlo oko 14,5 miliona ljudi i više od 1.000 orkestara koji su se takmičili sa najmanje 10.000 trubača. To jasno daje sliku o važnosti ovog sabora.

Sledeći, 51. sabor, biće održan od 10. do 14. avgusta 2011. godine.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Kajli, pazi kako se slikaš…

Fotografija na kojoj australijska pevačica Kajli Minog grli ogromnog plišanog medveda uklonjena je sa sajta Facebook. Slika je nastala na...

Close