U inostranstvu jedan dokument je važniji i od pasoša! Znate li koji?

Aktuelno, Lifestyle, Putovanja — By on August 18, 2019 10:20 am

 

plazaKada se spremate za godišnji odmor i odlazak u inostranstvo, najverovatnije ćete prvo spakovati pasoš. Međutim, postoji još jedan dokument bez kojeg ne bi trebalo ni da razmišljate o prelasku granice. U pitanju je putno osiguranje! Postoji mnoštvo razloga zbog kojih je ova polisa u inostranstvu značajna koliko i sam pasoš, a evo koji su najvažniji.

Papreni troškovi lečenja u inostranstvu – Pregled u Grčkoj u proseku staje 250, a u obližnjoj Turskoj 600 evra. U slučaju boravka u bolnici, taj iznos može da dođe i do 400 u Grčkoj, odnosno vrtoglavih 2.000 evra dnevno u Turskoj! Međutim, ukoliko uz sebe imate polisu putnog osiguranja ne samo da će troškove lečenja snositi vaša osiguravajuća kuća, već ćete biti oslobođeni direktnog plaćanja bolnici.

Pristupačne cene putnog osiguranja – Naspram troškova lečenja, putno osiguranje čini se kao zanemarljiva investicija za koju je u proseku po danu boravka u inostranstvu potrebno izdvojiti svega jedan evro. Na primer, za standardni paket UNIQA, za 10 dana boravka u Evropi, potrebno je izdvojiti nešto manje od 1.300 dinara za individualno i oko 3.500 za porodično osiguranje. U slučaju bolesti ili nezgode paketima je pokriven trošak do 30.000 evra po osobi.

Sa putnim osiguranjem pokriveni ste 24/7 – U slučaju bolesti ili nezgode neophodno je da pozovete Centar za pomoć koji vam je na raspolaganju 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Nakon toga operateri UNIQA osiguranja će vas usmeriti u najbližu zdravstvenu ustanovu.

Bez troškova telefoniranja – UNIQA je jedino osiguranje u Srbiji koje je aktiviralo poseban Viber broj, putem kojeg možete da pozovete Centar za pomoć i prijavite iznenadnu bolest ili nezgodu iz bilo kog dela sveta.

Neka i ovoga leta vaše putovanje bude sigurno i bezbrižno uz UNIQA putno osiguranje koje možete kupiti preko vebšopa (www.uniqa.rs), u UNIQA poslovnicama širom Srbije, filijalama Raiffeisen banke i partnerskim turističkim agencijama.

(PR)

 

Tags: , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Ejmi Vajnhaus
Osam godina nakon smrti Ejmi Vajnhaus njen bivši muž poslao tužbu

  Ejmi Vajnhaus preminula je 23. jula 2011. godine u 27. godini života. Iza sebe je ostavila brojne hitove koji...

Close