Znate gde završi izgubljeni prtljag?

Aktuelno, Lifestyle, Putovanja — By on February 16, 2015 9:16 pm

 

Zatureni koferi i torbe iz aviona i aerodroma u Americi, najčešće završe u Alabami, u “Centru za izgubljeni prtljag”.

Aerodromske vlasti ne uspevaju uvek da pronađu vlasnike zagubljenih kofera, posebno kada je reč o prtljagu za koji ne postoji nikakav zahtev. Ovaj prtljag predstavlja teret za aerodrome koji moraju da ga čuvaju i skladište.

Porodica Ovens iz Skotsboroa, u Alabami, u tome je videla unosni biznis. Početkom sedamdesetih pokrenula je centra za otkup i prodaju izgubljenog prtljaga koji je vrlo brzo postigao veliki uspeh. U ovaj centar, između buvljaka i robne kuće, svakog dana pristiže više od 7.000 predmeta: odeća, obuća, kompjuteri, muzički instrumenti…

Među njima se ponekad nađe i poneka neobična stvar. Jedan od zaposlenih je tako pronašao sistem za navođenje raketa koji je pripadao američkoj vojsci i koji je, naravno, odmah vraćen vlasniku.

Sadržaj izgubljenog prtljaga se ovde prodaje za 20 do 80 odsto od originalne cene.

“Centar za izgubljeni prtljag” u Skotsborou je vremenom postao prava turistička atrakcija koja svake godine privuče blizu milion posetilaca.

(Mondo)

 

Tags: , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Dejvid Kamberbac
Oženio se glumac Benedikt Kamberbač

  Britanski glumac Benedikt Kamberbač, koji se proslavio ulogom detektiva Šerloka Holmsa u istoimenoj seriji Bi-Bi-Sija, venčao se na Dan...

Close