Dodatne provere telefona na nekim aerodromima

Aktuelno, Lifestyle, Putovanja — By on July 7, 2014 9:28 pm

 

Američki bezbednosni zvaničnici pokazali su strahovanje da su, tvorci bombi iz jemenske Al Kaide na Arapskom poluostrvu (AQAP), smislili kako da pretvore mobilne telefone u eksplozivne naprave i izbegnu detektovanje na aerodromima, piše “Dejli mejl”.

Zvaničnici su izdvojili iPhone i Galaxy koji će biti predmet dodatne bezbednosne provere na direktnim letovim za SAD iz Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Međutim, postoji mogućnost da i neki drugi elektronski aparati koje unese putnici u avione, mogu biti predmet “intenzivnijeg nadzora” i da, od putnika, može biti zatraženo da uključe laptopove, ajpodove, tablete i elektronske čitače knjiga Kindl.

Američka služba za bezbednost transporta najavila je da isključeni aparati neće moći u avione, mada nije otkrila na kojim aerodromima će se sprovoditi dodatni pregledi.

Putnici na britanskim aerodromima na letovima za SAD, prošle nedelje su se već suočavali sa dodatnim proverama njihovih mobilnih telefona. Tako se, na tim aerodromima, stvorio dodatni haos uz inače velike gužve u vreme godišnjih odmora i školskih raspusta.

(Mondo)

 

Tags: , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Novak i Jelena
Novak dobio blagoslov da se venča tokom posta

  Najbolji srpski teniser Novak Đoković i njegova verenica Jelena Ristić na Sveti Stefan stižu sutra, dan uoči venčanja. Novak...

Close