Gužve i na alternativnim graničnim prelazima

Aktuelno, Lifestyle, Putovanja — By on July 30, 2017 6:11 pm

 

autoputSaobraćaj je trenutno pojačan na autoputevima iz pravca Mađarske i Hrvatske ka Bugarskoj i Makedoniji i putnim pravcima koji vode ka Jadranskom primorju, a zadržavanja na nekim graničnim prelazima su i do 150 minuta.

Pojačan je saobraćaj na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom, a zadržavanja na izlazu iz Srbije su oko 150 minuta.

Na graničnom prelazu Sremska Rača sa BIH, putnička vozila čekaju oko 45 minuta, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Na graničnom prelazu Preševo, zadržavanja se kreću od 30-60 minuta, i na ulazu i na izlazu iz zemlje.

Na graničnom prelazu Horgoš na ulazu u Srbiju zadržavanja su oko 60 minuta, a na graničnom prelazu Horgoš II čekanja su i na ulazu i na izlazu iz zemlje oko 60 minuta.

AMSS podseća da su alternativni granični prelazi Bački Vinogradi, Đala i Bajmok, otvoreni od 7 h do 19 h, a granični prelaz Kelebija i Bački Breg na kojima se trenutno čeka oko pola sta, rade 24 h.

U pravcu ka Crnoj Gori, na graničnim prelazima Gostun, Jabuka i Špiljani, zadržavanja na izlazu iz Srbije su oko 30 minuta.

Na graničnom prelazu Batrovci na ulazu u Srbiju, čekanja su oko sat vremena, međutim kolona je velika na izlazu iz Hrvatske što produžava vreme zaržavanja.

Na izlazu iz Srbije zadržavanja su takođe oko sat vremena.

Na graničnom prelazu Šid vreme prolaska se često menja, obično je oko 30 minuta, pa preporučujemo korišćenje alternativnih prelaza kao što su Bačka Palanka, Sot, Ljuba i Neštin, navodi AMSS.

Velika smena turista i veći broj vozila, uslovaljava i duža zadržavanja na naplatnim rampama, a trenutna čekanja na naplatnoj rampi Sirig, Stara Pazova i Nais se kreću u intervalima od 15-20 minuta, sa tedencijom porasta.

Tags: , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Oreo sladoled torta
Oreo sladoled torta

  Potrebno: 400 gr šlaga 500 ml kisele vode 200 gr Petit Beurre keksa 400 gr kisele pavlake 2 kutije...

Close